spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home
Kamer vraagt studie experts over dolfinarium
dinsdag, 31 mei 2005

Bron: Al een tijdje woedt in ons land een controverse over het Dolfinarium van Brugge. Dierenrechten organisaties, economische wereld en wetenschappers kruisten de degens over de gevolgen van gevangenschap voor het welzijn van de dolfijnen. Vandaag stemde de kamercommissie Volksgezondheid een resolutie van kamerlid Magda De Meyer (sp.a) om in België geen nieuwe dolfinaria op te richten en de uitbatingcriteria van het bestaande dolfinarium te screenen.

Lees verder...
Toeristen boeken tijdens de ophaling van groot huisvuil in Temse best in Brugge
maandag, 23 mei 2005

Bron: Magda De Meyer: ‘Amerikaanse toeristen boeken tijdens de ophaling van groot huisvuil in Temse best weekendje Brugge’ Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) is verbolgen over de ophaling van het groot huisvuil in de gemeente Temse. Ze vraagt een duidelijker communicatie naar de inwoners toe en een efficiëntere organisatie van de ophaling van het probleemafval.

Lees verder...
Magda De Meyer (sp.a): eindelijk een statuut voor de duizenden Wase vrijwilliger
woensdag, 4 mei 2005

Bron: In België zijn er naar schatting anderhalf miljoen mensen op een of andere manier met vrijwilligerswerk bezig. Ook in het Waasland zetten dagelijks duizenden vrijwilligers zich in voor de goede zaak. Goed nieuws voor deze mensen: zopas werd in de Kamer een voorstel van sp.a-volksvertegenwoordiger Magda De Meyer gestemd waarbij zij een duidelijk statuut krijgen.

Lees verder...
Computertaks? Neen bedankt!
dinsdag, 8 maart 2005

Bron: Momenteel staat de aanpassing van de auteurswet aan de Europese regels op de politieke agenda. Omdat heel wat computers kopieën van cd’s en dvd’s kunnen maken, is er het voorstel om een taks te heffen op pc’s. “Wij zeggen neen aan deze taks”, aldus Magda De Meyer en Dalila Douifi. “We moeten mensen aansporen om de stap naar de informatiemaatschappij te zetten. Deze domme belasting staat die stap in de weg.”

Lees verder...
Geen beslagprocedures die niets opleveren
dinsdag, 8 maart 2005

Bron: Magda De Meyer wil nutteloze beslagprocedures voorkomen en diende hierover een wetsvoorstel in. “Ik wil verhinderen dat men beslag legt op de goederen van een persoon terwijl de opbrengsten van de verkoop lager zijn dan de kosten van de procedure.”

Lees verder...
Een Schelde-estuarium met plaats voor wonen, werken en natuur
dinsdag, 23 november 2004

Bron: foto: BBTEMSE, 20 november ’04 – Op initiatief van sp.a-volksvertegenwoordiger Magda De Meyer vond in Temse een Ronde Tafel plaats omtrent de Schelde-uitdieping en de toekomstige effecten daarvan op wonen, werken en natuur in het Schelde-estuarium (gevat in de zogenaamde PROSES-planning). Meer concreet moet er tegen 2030 een maximale veiligheid komen tegen overstromingen, moeten de Schelde-havens vlot toegankelijk blijven en moet de natuur en vooral de rivier meer ruimte krijgen. Zo’n 60 geďnteresseerden van milieu- en vakbewegingen daagden op en konden achteraf hun inbreng hebben. Er was achteraf ook ruim plaats voor een informele babbel.

Lees verder...
Chemische vervuiling strenger aanpakken
maandag, 22 november 2004

Bron: foto: Reporters“Producenten van chemische stoffen mogen het nieuwe Europees beleid over chemicaliën, REACH, niet verder afzwakken. We moeten het net aanscherpen”, vinden parlementsleden Magda De Meyer en Bart Martens. Bruno Tobback, de minister van Leefmilieu, zit op dezelfde golflengte.

Lees verder...
Museumbezoek een keer per maand gratis op zondag
dinsdag, 12 oktober 2004

Bron: Magda De Meyer wil het museumbezoek elke eerste zondag van de maand gratis maken. "Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen de vaste collecties komen bekijken én dat ze het museum ook (opnieuw) gaan zien als een plaats van ontmoeting met uiteraard respect voor de instelling als plaats voor reflectie", zegt ze.

Lees verder...
sp.a blijft bij uitstap kernenergie
donderdag, 2 september 2004

Bron: De aankondiging van minister Verwilghen om de uitstap uit de kernenergie opnieuw op tafel te gooien is compleet in tegenspraak met het regeerakkoord. Volgens volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) zou de nieuwe minister beter werk maken van het operationeel maken van alternatieven zoals afgesproken onder de regeringspartners.

Lees verder...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief