spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home
Magda De Meyer eist sociaal begeleidingsplan voor Belgonucleaire
dinsdag, 22 november 2005

Bron: internetIn 2002 werd de uitstap uit de kernenergie goedgekeurd. Concreet betekent dit de sluiting van de kerncentrales in ons land zodra ze 40 jaar oud zijn. Op vraag van Kamerlid Magda De Meyer (sp.a) werd ook voorzien in een sociaal begeleidingsplan voor de betrokken werknemers, en dit in overleg met de vakbonden. De werknemers mogen immers niet de dupe worden van het uitstapscenario. Volgens De Meyer moet deze procedure nu in werking treden voor de sluiting van Belgonucleaire, en ze vraagt aan minister Verwilghen dan ook hier snel werk van te maken.

Lees verder...
Colloquium Borstkanker: oproep tot actie!!
maandag, 14 november 2005

Bron: KamerBelgië telt elk jaar meer dan 7000 nieuwe gevallen van borstkanker en meer dan 2500 overlijdens ten gevolge van deze ziekte. Borstkanker is niet alleen een vrouwenzaak. Heel wat mannen zijn betrokken partij als hun partner wordt getroffen en 2% van de borstkankergevallen komt voor bij mannen. Kamerlid Magda De Meyer (sp.a): “Hoog tijd om actie te ondernemen. Daarom bundelen Europa Donna België en de Stichting tegen Kanker opnieuw hun krachten naar aanleiding van de wereld actiemaand tegen borstkanker in oktober. Drie belangrijk initiatieven kondigen zich aan.”

Lees verder...
Tijdelijke uitbreiding voor kippenhokken
dinsdag, 8 november 2005

Bron: internet“De ophokplicht voor kippen is nodig om het risico op verspreiding van vogelgriep tegen te gaan”, vindt Magda De Meyer. “Maar we mogen onze ogen niet sluiten voor het dierenleed.” Ze roept burgemeesters op om soepel te zijn tegenover mensen die tijdelijke kippenhokken oprichten.

Lees verder...
Lokaal Kyoto-protocol en windenergie: Kruibeke geeft het goede voorbeeld
woensdag, 12 oktober 2005

Bron: In Kruibeke wonen lieve mensen. Dat kunnen ook slimme mensen zijn. Ivo Pallemans, voorzitter van sp.a-Kruibeke, lanceert een lokaal Kyoto-protocol. De gemeente Kruibeke gaat de uitdaging aan. Er komen onder begeleiding van de Bond Beter Leefmilieu en ABLLO inspanningen om het energiegebruik te minderen: energiedautits van gemeentediensten, informatieverschaffing om de inwoners energiezuinig hun huishouden te laten doen, er wordt gestart met klimaatwijken. Daarenboven is Pallemans ook bestuurder van de prachtigste Wase monumenten van de voorbije jaren: de drie windmolens langs de E17. Zij plaatsen Kruibeke op de kaart en en ze vormen letterlijk de motors van het Kyoto-plan van Kruibeke. Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer prijst de inspanningen van Kruibeke en hoopt dat de andere Wase gemeenten het (spaar)licht van Kruibeke volgen.

Lees verder...
Post Temse verhuist deels naar TTS en deels naar gemeentehuis
dinsdag, 11 oktober 2005

Bron: Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer vernam zopas van vice-premier Johan Vande Lanotte dat er eindelijk zicht is op een nieuwe vestigingsplaats voor De Post in Temse. Gelukkig maar, de postmannen en -vrouwen hebben ook een belangrijke sociale rol en verdienen dan ook een betere werkplek.

Lees verder...
Eerste ontmijningen op het fort van Haasdonk
vrijdag, 7 oktober 2005

Bron: Eerder dit jaar meldden we u dat volksvertegenwoordiger Magda De Meyer er bij Minister Flahaut van Defensie op zou aandringen het zwaar vervuilde Fort van Haasdonk te laten saneren. Inmiddels is de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) aan de slag gegaan met de resterende oorlogsmunitie. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zijn er geen lekkende gasbommen aangetroffen. Er wordt verwacht dat de ontmijning midden november afgelopen zal zijn.

Lees verder...
Magda wil het parlement meer tanden geven
donderdag, 22 september 2005

Bron: internetKamerlid Magda De Meyer vindt dat de regering te weinig gevolg geeft aan resoluties die door de voltallige Kamer worden gestemd. Ze stelt daarom voor het reglement te wijzigen zodat ministers verplicht worden om de parlementaire resoluties op te nemen in hun jaarlijkse beleidsnota's.

Lees verder...
Alle wetsvoorstellen van Magda De Meyer op een rijtje!
woensdag, 7 september 2005

Bron: MeertAls "bezige bij" zit Magda De Meyer uiteraard niet stil in de Kamer. Op deze pagina kan je alle wetsvoorstellen terugvinden die Magda tijdens de huidige legislatuur reeds heeft ingediend! De meeste recente voorstellen vindt u door te klikken op de website van De Kamer Hieronder vindt u ze allemaal nog eens op een rijtje met een korte inhoud en een link naar het volledige voorstel. Klik op "lees het volledige artikel..." en u treft, kronologisch in tijd, de meest recente voorstellen van Magda.

Lees verder...
Interpellaties, mondelinge en schriftelijke vragen
donderdag, 14 juli 2005

Bron: Als "bezige bij" zit Magda De Meyer uiteraard niet stil in de Kamer. Op deze pagina kan je alle interpellaties en mondelinge en schriftelijke vragen terugvinden die Magda tijdens de huidige legislatuur reeds heeft ingediend!

Lees verder...
rondetafel 'Veilig wonen voor senioren in Temse'
woensdag, 15 juni 2005

Bron: Op vrijdag 29 april organiseerde volksvertegenwoordiger Magda De Meyer, een rondetafel ‘Veilig wonen voor senioren in Temse'. Bedoeling was om kennis te maken met een aantal praktische voorbeelden en om de haalbaarheid van zo’n zilverplan voor Temse te bekijken. De Meyer nodigde hiervoor een aantal deskundigen uit, o.a. volksvertegenwoordiger Hans Bonte, Frédéric Mylle - maatschappelijk werker Sociaal Huis (OCMW) Oostende, Roger Troubleyn - voorzitter seniorenraad Temse en Maurice D’Hollander - OCMW-voorzitter Temse.

Lees verder...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief