spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home
Temse-enquête
vrijdag, 16 december 2005

Bron: bbOver een klein jaar kiest Temse een nieuw gemeentebestuur. sp.a-Temse wil een sterk sociaal progressief alternatief bieden. sp.a hecht hierbij veel belang aan uw mening en zal hier zeker rekening mee houden bij de opmaak van het programma. Het sterkste programma krijg je in samenspraak met de inwoners van Temse zelf. Vandaar dat we het u bij deze simpelweg vragen.

http://magdademeyer.be/images/stories/bestanden/enquete_temse_screen.pdf

Lees verder...
Magda De Meyer protesteert tegen koffiemonopolie Douwe Egberts
donderdag, 15 december 2005

Bron: internetHet agressief laten gelden van een patent op het samenspel tussen de Senseo machine van Philips en de koffiepads van Douwe Egberts is op vele vlakken een zeer betreurenswaardige ontwikkeling. Het enorme succes van de machine - er werden immers reeds meer dan 3 miljoen stuks van verkocht en vele miljoenen zullen ongetwijfeld volgen - heeft er immers voor gezorgd dat deze pads een groot deel van de algemene koffiemarkt veroverd hebben en ongetwijfeld nog zullen veroveren. "Fijn voor de firma, maar dat is ongeoorloofde koppelverkoop én monopolievorming", aldus volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) die aan economieminister Verwilghen gaat vragen of de Raad van Mededinging een onderzoek kan opstarten.

Lees verder...
Recht op (goedkoopste) energie
maandag, 12 december 2005

Bron: internetMet de winter voor de deur moeten duizenden Belgen het met weinig of geen elektriciteit stellen. “Onverantwoord”, meent Kamerlid Magda De Meyer (sp.a). Zij heeft daarom twee voorstellen ingediend. Een voorstel om het recht op energie op te nemen in de grondwet, en een wetsvoorstel dat moet garanderen dat het recht op sociale energietarieven automatisch wordt toegekend, en wel aan de laagste prijs (Colruyt-principe).

Lees verder...
architecten beter beschermd bij schadegevallen
dinsdag, 6 december 2005

Bron: internetsp.a is er zich van bewust dat de 10-jarige aansprakelijkheid voor de gebreken in de bouw voor architecten al jaren een pijnpunt vormt bij het uitoefenen van hun beroep. In tegenstelling tot de aannemers dient een architect deze aansprakelijkheid immers persoonlijk op eigen goederen te dragen, aangezien hij momenteel niet kan genieten van de beperkte aansprakelijkheid die de uitoefening in een vennootschap zou kunnen bieden. Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) is tevreden met het voorstel dat eerstdaags in de Kamer wordt gestemd.

Lees verder...
ophokplichtplicht versoepelen voor dierenwelzijn
dinsdag, 6 december 2005

Bron: feviaVolksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) probeert Piet Van Temsche, 'mijnheer vogelgriep' -de grote baas van het federale Voedselagentschap-, ervan te overtuigen de ophokplicht te versoepelen en nauwer samen te werken met dierenwelzijnsorganisaties om wantoestanden met betrekking tot dierenwelzijn te bestrijden.

Lees verder...
Je energiefactuur drukken: het kan!
dinsdag, 6 december 2005

Bron: Lucille FeremansHet recht op wonen staat in de wet. Maar menswaardig wonen is méér dan een dak en vier muren. Verwarming, verlichting… kortom energie is essentieel. Zonder kookvuur, ijskast, TV wasmachine of strijkijzer kunnen we ons ons leven niet meer voorstellen… Voor volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) moet het recht op energie mee ingeschreven worden in de grondwet. Als u even doorklikt op dit bericht toont ze u ook nog eens middels het doorlopen van een aantal eenvoudige vragen op een onafhankelijke overheiswebsite hoe je zelf kan berekenen wie de goedkoopste energieleverancier bij jou thuis kan leveren. Dus als er nog zo eens een vlotte verkoper van Nuon, Essent, Luminus... aanbelt, leg dan het vergelijkend tabelletje dat u zelf gemaakt hebt klaar. U zal een verkoper met de mond vol tanden zien verschijnen!

Lees verder...
sp.a wil extra aandacht voor ziekenhuisbacteriën in rusthuizen
maandag, 5 december 2005

Bron: internetDe huidige campagnes tegen de ziekenhuisbacteriën focussen alleen op de ziekenhuizen. sp.a pleit voor méér aandacht voor het probleem van de rusthuizen waar nu al 1 op de 5 bewoners drager is van MRSA. Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) pleit tegen gemeenschappelijke kamers en voor een menswaardige behandeling van de rusthuisbewoners.

Lees verder...
Patiënt moet kunnen rekenen op onafhankelijke ombudsdienst
vrijdag, 25 november 2005

Bron: internetMagda De Meyer stelt voor om de ombudsdiensten in ziekenhuizen onafhankelijk te maken van de instelling. "Nu stellen de ziekenhuizen zelf de ombudsman of – vrouw aan. Terwijl die mensen wel klachten over het ziekenhuis moeten behandelen. In het voordeel van de patiënt moet deze situatie veranderen", zegt De Meyer samen met haar sp.a-collega Hilde Claes.

Lees verder...
sp.a-Waas verwelkomt Huts’ pleidooi tegen Grote Ring
donderdag, 24 november 2005

Bron: internetMagda De Meyer, regiovoorzitter van sp.a-Waas, noteert met genoegen dat het rechtstreeks betrokken bedrijfsleven van de Antwerpse haven bij monde van Fernand Huts, zich uitspreekt tegen de Grote Ring. Hiermee bevestigt Huts de gezond-verstand-benadering van het leefmilieu van het Waasland, iets wat sp.a-Waas al jarenlang heeft benadrukt.

Lees verder...
Magda De Meyer wordt eremeter van BOLD
woensdag, 23 november 2005

Bron: internetVolksvertegenwoordiger Magda De Meyer wil samen BOLD, de Belgische vereniging voor obese patiënten, vechten tegen de stigmatisering van dikke en mollige mensen. Mensen met echt overgewicht moeten geholpen worden. Ze mogen niet belachelijk gemaakt worden of beschuldigd worden.

Lees verder...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief