spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home
Magda De Meyer wil tol voor vrachtwagens op ontdubbelde Temsebrug
dinsdag, 28 november 2006

Er gaan stemmen op om vrachtwagens tol te laten betalen aan de nieuwe ontdubbelde Scheldebrug in Temse. Die extra brede oeververbinding moet normaal gezien in mei 2009 gebruiksklaar zijn. Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) is het idee genegen. Ze ziet kansen om het openbaar vervoer in de Wase regio beter uit te bouwen en dit ook te financieren via deze tolheffing.

Image

Magda De Meyer op wandel in de buurt van de Scheldebrug met een aantal partijgenoten. Wordt de brug in Temse, nu nog een lokale oeververbinding, binnenkort een internationale vrachtwagenroute?

Lees verder...
Strenger optreden tegen te makkelijk krediet
donderdag, 23 november 2006

Nu zaterdag is het de Dag Zonder Krediet, en daar doen  verschillende verbruikersorganisaties, zoals Verbruikerstateljee, aan mee. Bedoeling is de mensen te waarschuwen voor het gevaar van de zogenaamde ‘kredietopeningen’. Concreet gaat het dan om kaarten uitgegeven door warenhuizen of postorderbedrijven, zoals Neckermann, Brico, Inno, 3 Suisses, Mediamarkt…. waaraan een krediet verbonden is. Je betaalt per maand een minimumbedrag af, maar het totaalbedrag swingt de pan uit. Als consument krijg je geen duidelijk zicht meer op je totale uitgaven. sp.a-volksvertegenwoordiger Magda De Meyer –ook voorzitster van het Verbruikersateljee- wil dat dit ‘makkelijk krediet’ strenger gereglementeerd wordt.  In het licht van  Europese plannen moet ons land zich trouwens schrap zetten om de eigen fel bevochten wetgeving inzake consumentenbescherming te vrijwaren.

Image

Lees verder...
verslag van een verkiezingsdag in Masina, sloppenwijk nabij Kinshasa
donderdag, 9 november 2006

Op 29 oktober was volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) in Kinshasa (RDC). Zij vertelt haar wedervaren als Europees waarnemer bij de 2de ronde van de presidentsverkiezingen waar ze Kinshasha. Een positieve balans voor de democratie in Congo, zo overschouwt ze de verkiezingsdag… buiten een kort spannend moment toen ze door gewapende milities moest worden ontzet omdat een menigte haar wagen in brand dreigde te steken.

Image

Lees verder...
Borstreconstructie met eigen weefsel is beste oplossing
donderdag, 30 maart 2006

RIZIV-terugbetalingen blijven

“Borstreconstructie met eigen weefsel geeft veel betere resultaten dan reconstructie met implantaten.” Magda De Meyer betreurt dat het RIZIV wil snoeien in reconstructies met eigen weefsel. Minister Demotte vindt ook dat het niet kan. Hij gaat onderzoeken wat er fout loopt en belooft een oplossing voor het probleem.

Image

Lees verder...
Valentijn met Magda, MissMoses & The Norwegian Socks + p.a.r.t.y
woensdag, 1 februari 2006

Bron: kikkerZaterdag 11 februari 2006 nodigt Magda ten dans in de sporthal van het Atheneum van Temse. Dan organiseert zij al voor de 17de keer haar Valentijns-bal; ondertussen genoegzaam bekend als ValentijnsFuif met dit jaar poprock van MissMoses, The Norwegian Socks en fuif met DJ The Busbeater. Trek aan die linkse kleren, gris uw balboekje uit de schuif en reserveer meteen uw tickets voor ocharme 5 euro 't stuk.

Lees verder...
Stop patiëntenbedrog
vrijdag, 27 januari 2006

Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) pleit voor sancties op oneerlijke ziekenhuispraktijken en een resoluut verbod op ereloonsupplementen op basis van de kamerkeuze. Patiënten moeten op voorhand veel beter geïnformeerd worden over het exacte kostenplaatje van hun ziekenhuisopname en hun kamerkeuze. Heel wat ziekenhuizen zien de patiënt als een melkkoe. Zeker als bij opname blijkt dat betrokkene een hospitalisatieverzekering heeft, worden alle remmen losgegooid.

Lees verder...
Ziekenhuisfactuur: klaarheid gevraagd' - 10/2 - Siniskoop Sint-Niklaas
donderdag, 26 januari 2006

Op vrijdagvoormiddag 10 februari organiseert volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) in Sint-Niklaas een colloquium over ziekenhuisfacturen. Experten en getuigen willen zowel het opnameformulier als de ziekenhuisfactuur onder de loep nemen. Doel is een reeks eisen te formuleren op het vlak van: betaalbaarheid – transparantie – patiëntvriendelijkheid. Klik verder voor de praktische informatie en de inschrijvingsdocumenten.

Lees verder...
Ook mensen kunnen failliet gaan
donderdag, 22 december 2005

Bron: internetDe aangepaste wet op de collectieve schuldregeling gaat op 1 januari in. “De nieuwe wet geeft arbeidsrechtbanken de mogelijkheid om mensen met aanzienlijke schulden en een echt uitzichtloze situatie persoonlijk failliet te verklaren”, legt kamerlid De Meyer uit. “De rechter mag de beslissing nemen uit de overweging dat de schuldeisers geen grote sommen meer zullen kunnen innen en dat de schuldenaar bij afbetaling van zelfs kleine bedragen helemaal in een uitzichtloze situatie terecht komt.” Lees verder voor de schuldbemiddelaar in uw buurt en de integrale wettekst.

Lees verder...
Referendum over nieuwe grondwet in Congo
woensdag, 21 december 2005

Bron: Magda De MeyerMagda De Meyer was als internationaal waarnemer aanwezig bij het referendum over de grondwet in Congo (RDC). Zij werd uitgestuurd naar Mbuji Mayi, in de Kasaï-provincie.

Lees verder...
Stop de straffeloosheid van de verkrachtingen in Congo
dinsdag, 20 december 2005

Bron: Magda De MeyerDit weekend stemden 60 miljoen Congolezen over een nieuwe grondwet. In artikel 15 van deze grondwet wordt seksueel geweld dat gebruikt wordt als oorlogswapen, bestempeld als een misdaad tegen de menselijkheid die zwaar bestraft wordt. Kamerleden Magda De Meyer en Inga Verhaert (sp.a) roepen de Belgische regering op het voortouw te nemen in de strijd tegen de verkrachtingen in Congo. Hun vrije tribune ter zake verscheen op 17/12 in De Standaard. De volledige tekst vindt u door verder te klikken. Magda was als parlementaire waarnemer ook present in het oosten van Congo, waar ze een aantal initiatieven bezocht van vrouwen die zich het lot aantrekken van slachtoffers van verkrachtingen: schrijnende en ronduit dramatische verhalen. Magda wil dat er vanuit ontwikkelingsamenwerking meer middelen gaan naar de uitbouw van een netwerk aan opvanginitiatieven voor verkrachte vrouwen in Oost-Congo.

Lees verder...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief