spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home
SP.a nationaal: Congres 15-16/10/2008
zondag, 26 oktober 2008

Vindt u ook dat de SP.a armoedebeleid opnieuw hoog aan de agenda moet zetten? Lees Magda's tussenkomst op het nationaal SP.a congres.

Lees verder...
Magda De Meyer aan de slag in armoedebeleid
zondag, 26 oktober 2008

Sinds 1 mei 2008 is Magda aan de slag op het kabinet van de staatssecretaris voor armoedebestrijding, Jean-Marc Delizée als directeur van de armoedecel.  Je kan haar mailen op haar werkadres of geef een belletje op 0476 94 91 31.

Geïnteresseerd in het Federaal Plan Armoedebestrijding? Stuur een mailtje of geef een belletje!

Image

 

.

duurzame en goedkope energie - debatavond 5/12, Roxy Temse
maandag, 3 december 2007

Over de wantoestanden op de energiemarkt, over de socialistische alternatieven, over de coöperatieve Power4You en over jouw mening, organiseerde sp.a-nationaal op woensdag 5 december in Temse een debatavond over goedkope en duurzame energie. Klik door om het verslag en de informatie van die avond na te lezen.

Image

Lees verder...
Er is leven buiten de Kamer
maandag, 2 juli 2007

Op 11 juni werden de kaarten door de kiezer opnieuw geschud. Magda De Meyer kreeg meer dan 11.000 stemmen achter haar naam. Dat is een hartverwarmend signaal! Jammer genoeg niet voldoende voor een zitje in de Kamer. Ook buiten het parlement zijn er dingen te doen! Klik verder om te lezen wat Magda nu gaat doen.

Image

Lees verder...
Armoede en Sociale uitsluiting
dinsdag, 17 april 2007

MELSELE, 18 april, 20:00 u.: lezing en gespreksavond

Professor Jan Vranken is een autoriteit op het vlak van armoedebeleid en sociale uitsluiting. "Armoede is een netwerk van sociale uitsluitingen dat zich uitstrekt over meerdere gebieden van het individuele en collectieve bestaan. Het scheidt armen van de algemeen aanvaarde leefpatronen van de samenleving. Deze kloof kunnen ze niet op eigen kracht overbruggen" aldus een strijdbare Prof. Vranken.

Curieus, Viva/SVV en animo-Beveren organiseren nu woensdagavond in Melsele met hem een interessante debatavond waaraan ook volksvertegenwoordiger Magda De Meyer deelneemt. Zij belicht de Wase situatie aan de hand van een aantal recente cijfers. Klik verder om het hele programma te lezen.

Image

Lees verder...
Discreet bevallen binnenkort mogelijk?
donderdag, 4 januari 2007

sp.a-volksvertegenwoordigers Magda De Meyer en Guy Swennen willen nog deze legislatuur een wetsvoorstel gestemd te krijgen, zodat discreet bevallen mogelijk wordt. De recente actualiteit drukt ons met de neus op de feiten. Het te vondeling leggen van baby’s, al dan niet met dodelijke afloop, is geen verschijnsel uit een ver verleden. Het is anno 2006 bittere realiteit in ons land. Het geval van de vondeling Jasper Van Essen legde opnieuw de vinger op de wonde: de Belgische overheid doet er niet alles aan om vondelingendood zoveel mogelijk te voorkomen. En daar moet dringend verandering in komen.

Image

Lees verder...
Scherpere controle op de praktijken van gerechtsdeurwaarders
vrijdag, 22 december 2006

Sommige gerechtsdeurwaarders schrikken er niet voor terug om zich te verrijken op de kap van de schuldenaars. Dat blijkt uit getuigenissen die vandaag in de Kamer werden afgelegd. Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) heeft een voorstel klaar om gerechtsdeurwaarders beter te controleren.

Image

Lees verder...
Onderhoudsplicht beperkt voor langstlevende kind
woensdag, 20 december 2006

SINT-NIKLAAS - De onderhoudsplicht in rusthuizen is een oud zeer, ook in het Waasland. Enerzijds zijn de OCMW’s zelf niet onverdeeld gelukkig met  de regeling, terwijl heel wat van hen de reglementering op het’ kindsdeel’ fout toepassen. Op vraag van volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) past de bevoegde minister, Christian Dupont, daar nu een mouw aan. Zo wordt een einde gemaakt aan de bestraffing van het langstlevende kind. Dat is alvast goed nieuws voor de –vaak zelf al gepensioneerde- kinderen van rusthuisbewoners in die Wase gemeenten waar de onderhoudsplicht nog niet de facto werd afgeschaft. In onze regio vragen de OCMW’s van  Sint-Niklaas, Kruibeke en Lokeren helemaal geen ‘opleg’ aan de kinderen wanneer hun ouders niet toekomen met hun pensioen om de rustoordfactuur te betalen. Magda De Meyer roept de nieuwe OCMW-besturen van de andere Wase gemeenten op om deze goede voorbeelden te volgen en om deze onrechtvaardigheid in de bestuursakkoorden uit de wereld te helpen.

Image

Lees verder...
Liefkenshoekspoortunnel sleutel voor economie én mobiliteit in Waasland
woensdag, 6 december 2006

Volksvertegenwoordgier Magda De Meyer (sp.a) drong in de Kamer aan bij staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens om de realisatie van de Liefkenshoekspoortunnel strak op schema te houden. Ten laatste in 2012 moet hij in gebruik worden genomen. Deze missing link in het goederentransport via het spoor is cruciaal voor de explosief groeiende containertrafiek in het Linkeroever-havengebeid en voor de leefbaarheid in de omliggende Wase dorpen.

Image

Lees verder...
Microbiciden helpen in strijd tegen aids
woensdag, 29 november 2006

Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) vraagt al lang om in de strijd tegen hiv/aids het onderzoek naar microbiciden financieel te steunen. Minister van Ontwikkelingsamenwerking Armand De Decker gaat daar nu ook op in. Vrijdag -Wereld Aids Dag- kent de minister in aanwezigheid van prinses Astrid en Magda De Meyer een jaarlijkse subsidie van 1 miljoen euro toe aan het project. Die subsidie blijft zeker 3 jaar behouden. Concreet kunnen daarmee op drie jaar tijd maar liefst 2,5 miljoen nieuwe hiv-besmettingen vermeden worden.

Image

Lees verder...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief