spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow consumentenzaken arrow Magda De Meyer haalt slag thuis in borstenoorlog
Magda De Meyer haalt slag thuis in borstenoorlog PDF Afdrukken
maandag, 18 april 2005

Bron: Al jaren ijvert Magda De Meyer tegen de hype van de borstvergrotingen. Als fervent voorstander van ‘natural beauty’ haalde ze in de jongste gezondheidswet van minister Demotte haar slag thuis. Via een amendement van haar hand werd reclame op borstimplantaten definitief verboden.

Magda De Meyer is geen moraalridder. Ze vindt dat iedere vrouw voor zichzelf moet uitmaken of ze al dan niet een borstvergroting wil. Waar ze echter wel fervent tegenstander van is, is de platte commercie die inspeelt op het onzekerheidsgevoel bij vrouwen en hen probeert te overhalen te streven naar een bepaald ideaalbeeld waar meer dan 80 procent van de bevolking niet aan beantwoordt.
"Twee op drie Belgische vrouwen durft zichzelf niet mooi te noemen. Dat is toch godgeklaagd", aldus de Meyer. Deze week zat ze nog in Recht van Antwoord op VTM en trok ze van leer trok tegen de organisatoren van de Paasborsten actie. "Het gaat hier over een firma die 8 vrouwen kon overtuigen om mee te doen aan een votingwedstrijd via internet. Ze moesten met hun borsten bloot op het net, en kort vertellen waarom de kijker voor hen moest stemmen om de gelukkige winnaar te zijn."
Volgens De Meyer zorgt dergelijke wedstrijd ervoor dat nog meer vrouwen ongelukkig worden met hun lichaam. "Vandaar dat ik zo tevreden ben met de beslissing van Demotte om deze spelletjes te verbieden. De nieuwe gezondheidswet legt ook de prijzen van implantaten in het algemeen aan banden. Ook dit betekent een nieuwe stap in de anti-supplementenoorlog van sp.a."

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief