spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow Waasland-Magda arrow Het verleden vieren, de toekomst voorbereiden
Het verleden vieren, de toekomst voorbereiden PDF Afdrukken
dinsdag, 3 mei 2005

Bron: Volgens volksvertegenwoordiger Magda De Meyer is 2005 een bijzonder jaar. Een jaar waarin de sp.a viert, maar tegelijk de toekomst ernstig voorbereidt. De sp.a bestaat dit jaar 120 jaar. In het geheel van de geschiedenis een peulschil, een vingerknip, maar wel 120 jaar waarin onze maatschappij fundamenteel van uitzicht is veranderd. En daar heeft de tweede verjaardag veel mee te maken. Want de sp.a viert in 2005 ook 60 jaar sociale zekerheid.

De oprichting van een systeem van sociale zekerheid, 60 jaar geleden, vormde een fundamenteel keerpunt. Niemand wordt graag ziek, arbeidsongeschikt of werkloos. Maar door een bijdrage van ieder lid van de samenleving hoeven deze situaties geen rampzalige gevolgen meer te hebben. De strijd is nooit gestreden, maar vraagt iedere dag weer inzet en creativiteit. En daar staat de sp.a en haar mandatarissen voor. Verder had De Meyer het over de maximumfactuur. Ze pleitte er voor dat de Vlaamse Maximumfactuur er zo snel mogelijk komt. Meer mensen aan het werk, d.m.v. een pro-actief werkgelegenheidsbeleid is nodig omdat iedereen recht heeft op werk. Ze waarschuwde voor de Bolkensteinrichtlijn, daarom wil ze belangrijke sociale rechten in de grondwettelijk verankeren. Zij hoopt alvast dat het probleem van Brussel-Halle-Vilvoorde vlug van de baan is, zodat er terug aan de slag kan gegaan worden over dossiers waar mensen wakker van liggen, zoals werk, pensioen en de gezondheidszorg.
2005 is ook een jaar van voorbereidingen. Op 17 en 18 december houdt de sp.a haar ideologisch congres in Brugge. Onder de noemer ‘pro’ bereiden 25 werkgroepen, waaraan nu reeds 1400 mensen van binnen én buiten de partij deelnemen, dit congres voor. Zij werken rond drie v’s: verwondering, verontwaardiging en verantwoordelijkheid. Op een ‘pro’-gressieve manier zoeken ze naar antwoorden en oplossingen voor prangende vragen en problemen. Tevens wordt er door sp.a-Temse flink wat werk verzet ter voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezingen in 2006.

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief