spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow Temse arrow Toeristen boeken tijdens de ophaling van groot huisvuil in Temse best in Brugge
Toeristen boeken tijdens de ophaling van groot huisvuil in Temse best in Brugge PDF Afdrukken
maandag, 23 mei 2005

Bron: Magda De Meyer: ‘Amerikaanse toeristen boeken tijdens de ophaling van groot huisvuil in Temse best weekendje Brugge’ Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) is verbolgen over de ophaling van het groot huisvuil in de gemeente Temse. Ze vraagt een duidelijker communicatie naar de inwoners toe en een efficiëntere organisatie van de ophaling van het probleemafval.

In Temse gebeurt de ophaling van grof restafval tweemaal per jaar. Bij de verdeling van de huisvuilkalenders liep al een en ander mis. Data werden door elkaar gehaald en delen van Tielrode en Elversele moesten uiteindelijk een nieuwe kalender krijgen. Daarenboven werd de ophaling van het KGA stopgezet zonder er een echt alternatief voor in de plaats te stellen. De sp.a-fractie heeft dit telkens aangeklaagd. De fractie signaleerde tevens dat Temse op de weinig benijdenswaardige vierde plaats staat in Vlaanderen wat betreft de productie van restafval. Aan deze afvalsoap wordt opnieuw een smerig hoofdstuk bijgeschreven. De voorbije vrijdag werd in een groot deel van Temse-centrum het grote huisvuil opgehaald. Dat gebeurt in verschillende staties daar metalen, hout enz. … apart wordt opgehaald. Dat is een mooi uitgangspunt, maar vandaag, vier dagen na de start van de ophaling, staan nog her en der afvalfracties aan de gevels van de mensen. Blijkbaar staat er ook materiaal bij dat niet wordt opgehaald, zoals steengruis. Die rotzooi blijft er dan staan, totdat de mensen het terug binnen nemen. Het gebeurt regelmatig dat mensen afval deponeren voor de deur van iemand anders… Dit wordt niet opgehaald. In principe moet daarvoor eerst een PV worden opgemaakt!
Gevolg: slordige straten en afval dat pas wordt weggehaald als er PV’s worden opgemaakt… Voor De Meyer is de maat vol. Zij vindt dat er extra inspanningen moeten komen om duidelijk naar de bevolking te communiceren wat kan en wat niet kan. Voorts moeten met de vuilophalers betere en bindende afspraken worden gemaakt om het huisvuil snel en efficiënt op te halen. Het kan niet dat iedere keer bij de ophaling van het grof huisvuil een groot deel van de gemeente wordt herschapen in een grote puinhoop waarbij overal troep achterblijft. “Amerikaanse toeristen boeken tijdens de ophaling van het groot huisvuil in Temse best een weekendje Brugge”, aldus nog Magda De Meyer.
Info Magda De Meyer: 03/771 25 11

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief