spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow Waasland-Magda arrow Magda de Meyer voor gratis vrijwilligersverzekering
Magda de Meyer voor gratis vrijwilligersverzekering PDF Afdrukken
maandag, 23 mei 2005

Bron: Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (Spa) roept de Wase gemeenten en het Oostvlaamse provinciebestuur op om zo snel mogelijk werk te maken van een collectieve verzekering voor de vrijwilligers die op hun grondgebied actief zijn. Op die manier kunnen ook kleine organisaties gratis hierbij aansluiten zodat hun vrijwilligers optimaal verzekerd zijn.

Vrijwilligers vormen het zout der aarde: dankzij hun belangloze inzet dag na dag zijn ze het ideale middel tegen de verzuring. Overal zorgen ze voor de nodige olie in het maatschappelijke raderwerk: in de jeugdvereniging, de sportclub, het buurtcomité de wereldwinkel , de milieubeweging of het welzijnswerk … Nu gisteren het statuut van de vrijwilliger eindelijk gestemd wordt in het parlement, is Magda De Meyer een gelukkige vrouw. Haar eerste wetsvoorstel terzake dateert van 2001. Ettelijke jaren later, na ontelbare hoorzittingen, veel adviezen en discussies is eindelijk de kogel door de kerk: het anderhalf miljoen vrijwilligers in België zal nu kunnen genieten van een betere bescherming . Hij of zij kan zonder problemen met de fiscus of de RSZ, een onkostenvergoeding ontvangen .Mensen die van een vervangingsinkomen leven zullen het voortaan makkelijker hebben om vrijwilligerswerk te doen en moeten niet langer vrezen voor hun uitkering. Het allerbelangrijkste is wel dat de vrijwilliger zich niet langer zorgen moet maken als er iets misloopt: hij of zij wordt gedekt door een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid , betaald door zijn organisatie.
En hier kunnen de gemeenten en de provincie hun duit in het zakje doen. Voor een grote organisatie is het immers te doen om zo’n verzekering per vrijwilliger af te sluiten. Voor de kleine organisaties is dit niet zo evident. De Meyer roept daarom samen met provincieraadslid Peter Hertog de gemeenten en het provinciebestuur op om zo snel mogelijk werk te maken van een collectieve vrijwilligersverzekering waar kleine organisaties makkelijk op kunnen inschrijven zonder onkosten. Zo’n gemeenschappelijke verzekering waar organisaties gratis op kunnen intekenen is een kleine kost op de gemeentelijke en provinciale begroting maar een leuk cadeautje aan de vrijwilligers om duidelijk te maken dat hun werk door de maatschappij enorm wordt geapprecieerd.
Magda De Meyer 03/771 25 11

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief