spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow Waasland-Magda arrow Magda De Meyer: Wase afritten E17 blijven open
Magda De Meyer: Wase afritten E17 blijven open PDF Afdrukken
donderdag, 7 juli 2005

Bron: internetBij een aantal Wase gemeenten groeide onrust over een mobiliteitsscenario waarbij de Wase afritten 15a, 16 en 17 op de drukke E17 zouden worden afgesloten. Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) nam hierover contact op met haar partijgenote Kathleen Van Brempt, Vlaams minister van Mobiliteit. En die had geruststellend nieuws.

Minister Van Brempt stelde De Meyer en de gemeenten Kruibeke, Beveren-Waas en Zwijndrecht gerust: de afritten naar hun gemeenten en deelgemeenten blijven ook in de toekomst gehandhaafd. De Vlaamse Regering besliste onlangs in het kader van het GRUP, Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan, van de Oosterweelverbinding dat voornoemde afritten met stelligheid behouden blijven. Minister Van Brempt kondigt zelf verbeteringen aan; zo wordt bijvoorbeeld de Pastoor Coplaan in Zwijndrecht op een veilige en vooral fiets- en voetgangersvriendelijke manier heringericht. Er wordt verder ook gewerkt aan de mogelijkheid om Linkeroever aan te sluiten op de Oosterweelverbinding. Van Brempt kondigt eveneens een parallelweg aan langsheen het tracé Oosterweelverbinding op Linkeroever waardoor er een vlottere doorstroming komt naar de Blancefloerlaan, waar vlotte Tramverbindingen en een ‘park & ride’ gegarandeerd zijn.
In elk geval verzekerde Van Brempt aan De Meyer: “In het project voor de aanleg van de nieuwe Oosterweelverbinding is er geen sprake van een afsluiting van de afritten Haasdonk/Steendorp (15a), Beveren/Kruibeke (16) of Zwijndrecht (17). De opdracht toegewezen aan de NV BAM, Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, is het oplossen van de verkeerscongestie binnen de Antwerpse Regio, ondermeer door het aanleggen van een nieuwe Schelde-oeververbinding. Het afsluiten van de genoemde afritten past niet binnen deze opdracht van de Vlaamse Regering”, aldus nog Van Brempt.

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief