spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow consumentenzaken arrow Strengere regels voor tv-gokspelletjes
Strengere regels voor tv-gokspelletjes PDF Afdrukken
woensdag, 13 juli 2005

Bron: inernetMinister van Justitie Laurette Onkelinx laat in de kamer weten dat de regels en de controle op tv-kansspelletjes worden verstrengd. Deze mededeling gebeurde naar aanleiding van een vraag van volksvertegenwoordigster Magda De Meyer over de fraudebestendigheid van dergelijke spelen.

Iedereen kent ze wel, tv-spelletjes zoals Play Tonight ( Ka2 ) en Toeters en Bellen (vt4). De kijkers die het juiste woord kunnen raden en doorbellen, maken kans op een financiŽle beloning. Maar zijn deze spelletjes wel zo onschuldig als ze eruit zien?
In de kamer merkte sp.a-parlementslid Magda De Meyer op dat de telefoonkosten voor het bellen naar dergelijke speciale nummers hoog kan oplopen. De deelnemers - vooral kinderen, huisvrouwen en gepensioneerden - werden meer dan eens verrast door een peperdure telefoonfactuur. Daarenboven is het betwijfelbaar, aldus De Meyer, of de programmamakers het spel wel eerlijk spelen. Wanneer er verschillende woordcombinaties mogelijk zijn, is het steevast het laatste antwoord dat juist is. Op deze manier kunnen de zenders hun betaallijnen langer openhouden.
Minister van Justitie Laurette Onkelinx repliceerde dat een verbod op dergelijke spelletjes niet aangewezen was maar dat de commissie kansspelen volop werkt aan een wetsontwerp waarin de regels en de controle worden verscherpt. Als voorbeeld noemde Onkelinx een maximumtarief per oproep of een meldingssysteem waarbij deelnemers worden gewaarschuwd wanneer de kosten te hoog oplopen.

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief