spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow Waasland-Magda arrow Post Temse verhuist deels naar TTS en deels naar gemeentehuis
Post Temse verhuist deels naar TTS en deels naar gemeentehuis PDF Afdrukken
dinsdag, 11 oktober 2005

Bron: Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer vernam zopas van vice-premier Johan Vande Lanotte dat er eindelijk zicht is op een nieuwe vestigingsplaats voor De Post in Temse. Gelukkig maar, de postmannen en -vrouwen hebben ook een belangrijke sociale rol en verdienen dan ook een betere werkplek.

Vice-eerste minister en minister van begroting Johan Vande Lanotte is tevens bevoegd voor overheidsbedrijven en aldus moest hij ook helpen zoeken naar een oplossing voor het plaatsgebrek in De Post in Temse; momenteel gehuisvest op de Markt. Het personeel van De Post sorteert de dagelijkse postberg momenteel in een aftands gebouw in onmenselijke werkomstandigheden.
Vande Lanotte liet zopas weten aan zijn partijgenote Magda De Meyer dat het contract voor de nieuwe stek in de Laagstraat ( industriepark TTS) praktisch rond is. Dat betekent dat De Post van Temse in de tweede helft van 2006 zal verhuizen naar het industriepark.
Voor de dienstverlening aan de loketten is er nog een andere interssante ontwikkeling. De loketten blijven in eerste instantie behouden op de huidige lokatie op de Markt van Temse. Er wordt ook luidop nagedacht om de postloketten te verhuizen naar de huidige burelen van het gemeentehuis van Temse. Van zodra de gemeentediensten verkassen naar het nieuwe administratieve centrum van de voormalige Boelwerf, zullen de Postloketten de vrijgekomen gemeentekantoren aan de Kamiel Wauterstraat kunnen innemen.
"Een perfecte oplossing voor de dreigende leegstand van de gemeenteburelen Ún een blijvende goede dienstverlening van de Post voor de bevolking van Temse", aldus nog Magda De Meyer die hoopt dat de Post en de gemeente nog iets sneller hun respectievelijke verhuisplannen afronden. De Meyer wijstnog eens expliciet op de sociale rol die de postbodes hebben. Naast hun deur-aan-deur-service bij het afleveren van brieven, pakjes en pensioenen vormen zijn , vooral voor de ouderen die ganse dagen alleen thuis zitten, een belangrijk sociaal contact. Deze mensen verdienen dan ook een goede werkplek. Binnen het half jaar zal dit eindelijk in orde komen!

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief