spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow volksgezondheid arrow Colloquium Borstkanker: oproep tot actie!!
Colloquium Borstkanker: oproep tot actie!! PDF Afdrukken
maandag, 14 november 2005

Bron: KamerBelgië telt elk jaar meer dan 7000 nieuwe gevallen van borstkanker en meer dan 2500 overlijdens ten gevolge van deze ziekte. Borstkanker is niet alleen een vrouwenzaak. Heel wat mannen zijn betrokken partij als hun partner wordt getroffen en 2% van de borstkankergevallen komt voor bij mannen. Kamerlid Magda De Meyer (sp.a): “Hoog tijd om actie te ondernemen. Daarom bundelen Europa Donna België en de Stichting tegen Kanker opnieuw hun krachten naar aanleiding van de wereld actiemaand tegen borstkanker in oktober. Drie belangrijk initiatieven kondigen zich aan.”

Creatie interparlementaire werkgroep Borstkanker
Onder het voorzitterschap van senator François Roelants du Vivier (MR) en Magda De Meyer (sp.a) werden meer dan 50 parlementairen bereid gevonden zich actief in te zetten voor deze zaak. Zij komen samen op regelmatige basis om acties te ontwikkelen.
Wetsvoorstel Borstklinieken
Dit wetsvoorstel is het logische gevolg van de resolutie van Magda De Meyer met betrekking tot de organisatie en de omkadering van borstklinieken in België. Het is absoluut noodzakelijk dat er kwaliteitscriteria worden vastgelegd voor dit netwerk van borstklinieken.
Colloquium Borstkanker: oproep tot actie! Op 7 oktober nodigde de Interparlementaire Werkgroep Borsktkanker een resum nationale en internationale experts uit in de bestrijding van borstkanker.
De doelstellingen en het werkprogramma van de interparlementaire groep, het wetsvoorstel over de Borstklinieken en het programma van het Colloquim werden voorgesteld op een persconferentie.
Meer Info: Europa Donna Belgium, Tel: 02/535 43 29
Stichting tegen Kanker, Tel: 02/733 68 68
Interparlementaire werkgroep, Tel: 03/771 25 11

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief