spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow sociale zaken arrow Federaal armoedeplan
Federaal armoedeplan PDF Afdrukken
maandag, 24 mei 2010

Eind 2008 keurde de federale regering het federaal armoedeplan goed bestaande uit 59 maatregelen om armoede te bestrijden. Ondertussen kwam er een nieuwe staatssecretaris bevoegd voor armoedebestrijding, Philippe Courard nam de plaats in van Jean-Marc Delizťe. Magda bleef op post als adjunct-kabinetchef om de uitvoering van het federaal armoedeplan in goede banen te leiden.

Armoede is een fundamenteel onrecht, arme mensen hebben niet enkel een geldgebrek, ze leven vaak in slechte woonsomstandigheden, hebben dikwijls heel wat gezondheidsproblemen en hun doorgaans lage scholing bemoeilijkt het vinden van een degelijke job. Bovendien hebben ze al te dikwijls weinig mensen om hen te helpen en om op terug te vallen.

Image

In BelgiŽ zijn er zo'n anderhalf miljoen mensen die moeten rondkomen met minder dan 899 euro als alleenstaande en met minder dan 1888 euro per maand voor een gezin met twee kinderen. Om hieraan te verhelpen schreef Magda mee aan het federaal armoedeplan. Het gaat om een plan waarbij elke minsister op zijn of haar terrein een inspanning moet leveren om armoede te bestrijden. De strijd tegen armoede is immers team-work. Begin 2010 waren reeds meer dan de helft van de maatregelen gerealiseerd. De laagste inkomen en uitkeringen werden verhoogd. Er kwamen ervaringsdeskundigen in bijna alle overheidsdiensten en een piloot-project werd opgestart in de ziekenhuizen. Het sociaal energietarief werd eindelijk automatisch toegekend, jongeren hebben recht op gratis tandzorg en onverantwoorde deurwaarders praktijken werden aan banden gelegd.

Er is dus al heel wat gedaan, maar er valt nog heel wat te doen.

Daarom komt Magda opnieuw op bij de verkiezingen van 13 juni. U vindt haar op de Oost-Vlaamse kamerlijst op de 3de opvolgersplaats.

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief