spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow Magda actief arrow Verkiezingen in Pakistan
Verkiezingen in Pakistan PDF Afdrukken
vrijdag, 7 maart 2008

Ere volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a)  werd uitgenodigd door het Centre for Media and Democracy  (CMD)en Gender Concerns International  (GCI) om deel uit te maken van het internationale observatieteam voor de verkiezingen in Pakistan op 18 februari 2008. Na de herinstallatie van Musharraf als president en de moord op Benazir Buttho is de situatie erg onrustig in Pakistan en iedereen vraagt zich af of de uitgestelde verkiezingen echt eerlijk gaan verlopen.

Image

CMD is een Pakistaans platform van journalisten, mediaexperten en  activisten uit de ‘civil society’ die ijveren voor vrije media en een sterke parlementaire democratie in hun land .

GCI benadrukt ook de rol van de vrouw in heel het proces.

Ze hopen dat de aanwezigheid van een internationaal monitoringteam tijdens de verkiezingen de druk kan verhogen op een eerlijk kiesproces. De situatie is immers explosief in een land dat over kernwapens beschikt en waar het extremisme broedt en de Taliban een onderkomen vond in het noordwestelijk berggebied .

Volgens het NRC Handelsblad is het met de democratrische gezindheid van Musharraf mager gesteld gezien hij recent nog het Hooggerechtshof ontsloeg dat de geldigheid betwistte van zijn presidentsverkiezingen.

Eind januari was Musharraf nog in Brussel waar hij stelde dat zijn land ‘geen bananenrepubliek ‘ was ,er geen politieke gevangenen zijn en de verkiezingen van 18 februari ‘vrij, eerlijk,transparant en vooral ook vredig’ zullen zijn.

Dit in schril contrast met wat journalist Robert Kaplan begin januari nog stelde in De Morgen: ‘ik vrees de ondergang van Pakistan in de komende jaren’. 

Magda De Meyer volgde de verkiezingen in de zuidelijke provincie Sindh, in de hoofdstad Karachi. Verslag van de observatiemissie leest u hier:

http://magdademeyer.be/images/stories/bestanden/report_karachi_team.pdf

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief