spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow Magda actief arrow De Magda-tapes
De Magda-tapes PDF Afdrukken
woensdag, 30 mei 2007

sp.a-volksvertegenwoordiger Magda De Meyer lanceert vandaag een origineel campagnemiddel: een website met 30-seconden-YouTube-filmpjes, geďnspireerd op haar werkzaamheden in het parlement. Klik naar www.kiesunderdog.be om ze te zien. Klik op de titel van dit item om er meer over te lezen.

Image

U vindt op www.kiesunderdog.be telkens een soort ‘voor- en na-filmpje’; de situatie zoals ze was of is en zoals ze zou moeten zijn (of al is)… na Magda. Soms acteert Magda zelf even mee, zoals in het filmpje waarin ze de deurwaarder met een revolver dwingt om wat menselijker met cliënten om te gaan. Voorwaar een doortastende manier om de harteloosheid aan te pakken! In andere filmpjes worden pluchen knuffels in een glazen bak samengeperst; wil een man de kernenergieproductie in Doel naar de kroon steken op duurzame wijze door als een gek te fietsen op rollen; wordt een boma in een rustoord in Sinaai vergast op een lekkere kist vol pillen; krijgen de naaktlopende bronzen meisjes op de Grote Markt in Sint-Niklaas advies om een borstprothese te laten zetten ...

Misbruiken door banken en deurwaarders, dierenmishandeling, commerciële uitbuiting van werknemers, patiënten of consumenten… allemaal zaken in Magda’s strijd tegen onrecht, die met een kwinkslag de revue passeren op de gloednieuwe site www.kiesunderdog.be. Ze staan ook allemaal op www.youtube.com (geef zoekterm ‘Magda De Meyer’ in).

 

Alle dagen komt er een filmpje bij. Commentaren welkom. Doorsturen toegelaten.

 

NB: Magda’s ‘traditionele’ site www.magdademeyer.be blijft ook operationeel. Voor de mensen die nog eens willen grasduinen in haar 83 wetsvoorstellen of 247 parlementaire vragen.

 

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief