spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow wetsvoorstellen arrow Magda De Meyer krijgt vierde plaats op Oost-Vlaamse Kamerlijst sp.a-spirit
Magda De Meyer krijgt vierde plaats op Oost-Vlaamse Kamerlijst sp.a-spirit PDF Afdrukken
dinsdag, 24 april 2007

Het voorbije weekend stelde sp.a Oost-Vlaanderen de definitieve kamerlijst voor. Magda De Meyer uit Temse staat op de vierde plaats. Meteen biedt zij voor de Waaslanders de beste keuze om daadwerkelijk iemand uit de regio in het Brusselse halfrond te krijgen. De sp.a-spirit-fractie in de Kamer telt momenteel 5 Oost-Vlamingen. De bezige Magda De Meyer heeft nog voldoende werk op de plank om er opnieuw stevig in te vliegen: dierenwelzijn, deurwaarders, borstkanker… Klik verder om al haar wetsvoorstellen en parlementaire vragen na te lezen. U vindt onderaan ook de volledige Kamerlijst.

Image

De Oost-Vlaamse Kamerlijst is volledig. Vice-premier Freya Van den Bossche trekt de lijst. sp.a-fractievoorzitter Dirk Van der Maelen staat op 2 en staatssecretaris Bruno Tuybens op 3. Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer heeft als uittredende de mooie 4de  plaats gekregen; een bank vooruit tegen de vorige Kamerverkiezingen toen ze op de 5de plaats stond.

Magda De Meyer is een van de meest actieve parlementairen in de Kamer. Het gaan dan om niet minder dan:

-          83 wetsvoorstellen; klik op http://magdademeyer.be/images/stories/bestanden/wetsvoorstellen_2003-2007_magda_de_meyer.pdf ;

-          een kleine 200 mondelinge parlementaire vragen: zie  http://magdademeyer.be/images/stories/bestanden/mondelinge_parlementaire_vragen_2003-2007_magda_de_meyer.pdf

-          en 47 schriftelijke parlementaire vragen: klik naar http://magdademeyer.be/images/stories/bestanden/schriftelijke_parlementaire_vragen_2003-2007_magda_de_meyer.pdf

Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer is een echte bezige bij met een indrukwekkende staat van verdienste!

Op de valreep haalde ze in de Kamer nog haar slag thuis in verband met de automatische toekenning van het sociaal energietarief aan het laagste tarief! Ze ligt aan de basis van de wet op de incassobureaus en voerde het persoonlijke faillissement in voor mensen in diepe schuld. Ze hamerde op de noodzaak van een goedwerkende Dienst voor Alimentatievorderingen om soelaas te breiden aan alleenstaande ouders die hun onderhoudsgeld voor de kinderen niet ontvangen.

Wetsvoorstellen van Magda zorgden ervoor dat de huis-aan-huis verkoop aan banden werd gelegd.

Ze bekwam verder nog een verbod op reclame voor borstimplantaten, zodat jonge meisje en vrouwen niet langer het zogenaamde schoonheidsideaal van de C-cup opgesolferd krijgen.

Ze duwde aan de kar om het geneesmiddelenverbruik in rusthuizen te beperken en ze pleitte voor speciale borstklinieken voor vrouwen met borstkanker.

Op het vlak van dierenwelzijn kwam er op Magda’s initiatief in België –als 1ste in Europa- een handelverbod op zeehondenbont én werd het tentoonstellen van honden in katten in winkels aan banden gelegd.

Op internationaal vlak heeft Magda een boontje voor Afrika. Ze is Belgisch voorzitter van Awepa (parlementairen voor Afrika) en voorzitter van de Belgische Interparlementaire Werkgroep Bevolking en Ontwikkeling. In die hoedanigheid is ze gangmaker van de fototentoonstelling rond tienerzwangerschappen in Congo – een aangrijpende expositie met foto’s van Fred Meert uit Lokeren die momenteel rondreist in Vlaanderen.

 

In een volgende legislatuur wil Magda De Meyer alvast de deurwaarders aanpakken en een betere terugbetaling bekomen bij borstreconstructies voor vrouwen met borstkanker

Meer toelichting over alle wetsvoorstellen, vragen… kunt u krijgen bij Magda De Meyer op 03/771.25.11. Op dat nummer kunt u ook terecht als u de campagne voor Magda De Meyer een steuntje in de rug wenst te geven.

De volledige Oost-Vlaamse sp.a-spirit-lijst voor 10 juni kunt u hieronder downloaden.

http://www.s-p-a.be/common/showdocument.asp?iID=3043 

 

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief