spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow volksgezondheid arrow De bezige Interparlementaire Werkgroep Borstkanker...
De bezige Interparlementaire Werkgroep Borstkanker... PDF Afdrukken
maandag, 23 april 2007

Eén van de actiefste interparlementaire werkgroepen in het Belgische parlement is ongetwijfeld de ‘IPW Borstkanker’ met Kamerlid Magda De Meyer (sp.a) en Senator François Roelants du Vivier (MR) als co-voorzitters. Klik verder om na te lezen wat ze de voorbije jaren zoal organiseerden.

Image

 

-          goedkeuring in de Kamer van de resolutie van Magda De Meyer in verband met borstkanker (13/01/2005)

-          creatie van een interparlementaire werkgroep borstkanker in het Belgisch parlement met 54 leden; co-voorzitters Magda De Meyer (sp.a, Kamer) en François Roelants du Vivier (MR, senaat) (2005)

-          indiening wetsvoorstel borstklinieken François Roelants du Vivier in de Senaat (30/09/2005)

-          organisatie colloquium 'borstkanker: een oproep tot actie" in samenwerking met Europa Donna Belgium en de Belgische Stichting tegen Kanker (7/10/2005)

-          hoorzitting 'borstklinieken' in de Senaat naar aanleiding van de bespreking van het wetsvoorstel van Françlois Roelants du Vivier (2006)

-          verschillende leden van de werkgroep maken een inventaris van de instellingen en voorzieningen die bezig zijn met borstkanker in hun regio (2006)

-          toelichting door prof. Blondeel in verband met de 'warme borstreconstructie'; meer bepaald inzake de problematiek van de terugbetaling van de meest geavenceerde borstreconstructie-technieken (2006)

-          organisatie colloquium in verband met de internationale aanpak van borstkanker met de bedoeling een Europees netwerk uit te bouwen van parlementaire werkgroepen rond borstkanker (18/10/2006)   

-          informatievergadering met Mevr. Cluydts -voorzitter Europa Donna- over borstkankerpatiënten en patiëntenrechten (27/02/2007)    

-          vele parlementaire vragen inzake screening, terugbetaling, reconstructie, prothesen, … (2003-2007)

 

Dit lijstje is ook als pdf te vinden door te klikken op:

http://magdademeyer.be/images/stories/bestanden/ipw borstkanker april 2007.pdf

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief