spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow dierenwelzijn arrow Seks met dieren wordt strenger aangepakt
Seks met dieren wordt strenger aangepakt PDF Afdrukken
vrijdag, 2 februari 2007

De Kamercommissie Volksgezondheid heeft het verbod op seks met dieren goedgekeurd. Op voorstel van Magda De Meyer (sp.a) wordt het verbod ingeschreven in de wet op het dierenwelzijn zodat overtreders strenger kunnen worden aangepakt. Nog op komst in de Kamer: de termijn om een hond te adopteren uit een dierenasiel wordt drastisch teruggebracht: tot twee weken.

Image

Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) en haar collega in de Senaat Ludwig Vandenhove (sp.a) pleitten al langer voor een verbod op seks met dieren. Aanleiding was de vrijspraak van een man die seks had met de honden van het asiel waar hij werkte. De rechter oordeelde toen dat er geen wet was waarop hij zich kon baseren om de man te veroordelen. Door de goedkeuring van het amendement van De Meyer op de wet op het dierenwelzijn is seks met dieren vanaf nu uitdrukkelijk verboden en wordt de overtreder strenger aangepakt.

Klik door naar de teksten:

http://www.dekamer.be/FLWB/PDF/51/2823/51K2823005.pdf (aangenomen wettekst met amendement Magda De Meyer daarin verwerkt)

http://www.dekamer.be/FLWB/PDF/51/2823/51K2823004.pdf (verslag van de bespreking van de wettekst).

Nog goed hondennieuws: op de plenaire zitting van 8 februari zal een wetsontwerp worden goedgekeurd waardoor de termijn alvorens een achtergelaten hond te kunnen adopteren aanzienlijk zal worden ingekort. Binnenkort kunt u binnen de 14 dagen zon viervoeter in uw handen sluiten. Achterliggende reden is om de overbevolking in de dierenasielen tegen te gaan.

Lees de teksten en de discussie in de Kamercommisie alvast na op: http://www.dekamer.be/FLWB/PDF/51/2394/51K2394002.pdf

http://www.dekamer.be/FLWB/PDF/51/2394/51K2394001.pdf

 

 

 

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief