spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow dierenwelzijn arrow ophokplichtplicht versoepelen voor dierenwelzijn
ophokplichtplicht versoepelen voor dierenwelzijn PDF Afdrukken
dinsdag, 6 december 2005

Bron: feviaVolksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) probeert Piet Van Temsche, 'mijnheer vogelgriep' -de grote baas van het federale Voedselagentschap-, ervan te overtuigen de ophokplicht te versoepelen en nauwer samen te werken met dierenwelzijnsorganisaties om wantoestanden met betrekking tot dierenwelzijn te bestrijden.

Magda De Meyer vindt dat de kippen, duiven, eenden, zwanen, pauwen ... van de mensen nu lang genoeg op hok hebben gezeten. De trekvogels zijn op hun bestemming. Het leven in de hokken is intriest en soms ronduit ongezond voor het welzijn van de domestieke vogels. Tijd dus om tot de volgende vogeltrek de dieren terug buiten te laten.
Ondertussen bepleit Magda De Meyer ook een nauwer overleg tussen het federale voedselagentschap, de afdeling Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en dierenwelzijnsorganisaties als GAIA en BLID.
Meer overheidsinformatie over de vogelgriep en de administratie dierenwelzijn vindt u op: - federaal voedselagentschap
- vogelgriep - overheids-afdeling Dierenwelzijn
Dierenwelzijnsorganisaties: - GAIA, Global Action in the Interest of Animals - BLID, Belgische Landelijke Inspectiedienst voor dierenwelzijn vzw

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief