spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow Temse arrow Magda De Meyer eist dringende uitbreiding buitenschoolse kinderopvang Tielrode (Temse)
Magda De Meyer eist dringende uitbreiding buitenschoolse kinderopvang Tielrode (Temse) PDF Afdrukken
vrijdag, 16 juni 2006
Volksvertegenwoordiger Magda de Meyer (sp.a) trekt aan de alarmbel voor buitenschoolse kinderopvang De Woonboot in Tielrode (Temse). De gemeente moet prioritair zorgen voor meer ruimte en meer personeel. Momenteel worden er dubbel zoveel kindjes opgevangen dan wettelijk toegelaten waardoor de instelling haar erkenning dreigt te verliezen. De Meyer wil dringend meer ruimte en personeel om aan de groeiende nood te voldoen.

ImageBij De Woonboot in Tielrode is het van ‘s morgens vroeg en drukte van belang . Tientallen kindjes worden er voor schooltijd afgezet door mamma of papa die buitenshuis moeten gaan werken. Met 2 scholen vlak in de buurt (de Vrije Basisschool en de Freinetschool) is De Woonboot ideaal gelegen voor- en naschoolse opvang. Volksvertegenwoordiger De Meyer is blij dat de opvang zo floreert want zij stond destijds mee aan de wieg bij de totstandkoming van het netwerk Buitenschoolse Opvang in Groot Temse. Door de grote nood kende de BKO in Temse een gestage uitbreiding. In Temse Centrum werd 6 jaar geleden een gloednieuw gebouw neergepoot om aan de behoeften te voldoen. Ondertussen worden in Groot-Temse meer dan 1200 kinderen voor- en naschools opgevangen. Een succesverhaal dus dat echter ook om voldoende investeringen vraagt. Al meer dan een jaar stelt Kind en Gezin dat er een probleem is met de BKO in Tielrode: te weinig ruimte voor te veel kindjes. Er is momenteel ruimte voor een capaciteit van 20 plaatsen, Uit de cijfers blijkt echter dat er op sommige dagen meer dan 40 kinderen aanwezig zijn. Een onhoudbare situatie dus waar dringend een oplossing voor moet worden gevonden . Zopas stelde Kind en Gezin na een inspectiebezoek dat er geen attest van toezicht kon verleend worden gezien het gemeentebestuur geen duidelijke termijn naar voren kon schuiven voor de zo broodnodige uitbreiding van ruimtes.

BKO in kantoren cultuurdienst
Voor De Meyer is dit onaanvaardbaar en verdient dit dossier absolute prioriteit van het gemeentebestuur. Het zou een ramp zijn voor alle kindjes en hun ouders als de Woonboot Tielrode haar erkenning definitief zou verliezen. Dit zou immers betekenen dat meteen ook alle fiscale voordelen wegvallen voor de ouders die nu de opvangkosten deels kunnen inbrengen in hun belastingen. De oplossing dient zich aan vlak bij de deur: daar bevindt zich het oud-gemeentehuis van Tielrode. Daarin huist de cultuurdienst die eerstdaags verhuist naar het nieuw gemeentehuis op De Zaat. “Het gemeentebestuur moet de uitbreiding de komende maanden met spoed realiseren, zodat vanaf september de erkenning in Tielrode opnieuw een feit is”, aldus nog De Meyer die naast de bijkomende ruimte ook pleit voor extra personeel voor al het jonge geweld zodat mama’s en papa’s gerust kunnen zijn dat hun koters goed worden opgevangen.

Zie ook: http://www.s-p-a.be/regionaal/nieuws/nieuwsitem.asp?iDivisionID=201&iID=8864Meer info bij Magda De Meyer: 03/771.25.11

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief