spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow volksgezondheid arrow Stop de supplementen
Stop de supplementen PDF Afdrukken
maandag, 13 februari 2006

ĎSupplement erelooní. ĎSupplement materiaalí. ĎDiverse kostení. Het zijn vaste waarden geworden op de ziekenhuis≠factuur. Deze kosten vallen echter buiten de terugbetalings≠systemen van de wettelijke ziekteverzekering. De patiŽnt betaalt hiervoor dus de volle pot . Enkel de gelukkigen met een private ziekteverzekering ontsnappen eraan.

Nieuwsbrief

Alles begint bij het vooraf correct informeren van de patiŽnt over de kosten van zijn behandeling. Dat is voor een stuk zelfs wettelijk verplicht. Maar de wet bevat niet de nodige sancties en wordt dus niet toegepast. Het opnameformulier is onduidelijk, of te moeilijk, of bevat stilzwijgende toelatin≠gen voor supplementen. Dat is onaanvaardbaar.

Magda De Meyer, Kamerlid voor de sp.a, neemt het initiatief voor een nieuwsbrief (zie bijlage) om u via deze weg regelmatig op de hoogte te houden van alles wat reilt en zeilt in de supplementenwereld en van haar inspanningen tegen de supplementen en vůůr een overzichtelijke en eerlijke ziekenhuisfactuur.

Stop de kamersupplementen!

PatiŽnten in een voorkeurregeling ontsnappen binnenkort aan kamersupplementen. Ziekenhuizen rekenen meestal een supplement aan voor een verblijf in een tweepersoons≠kamer. De Minister van Volksgezondheid is van plan dit te wijzigen voor de sociale categorieŽn van patiŽnten. Deze patiŽnten zullen enkel nog kamersupplementen betalen indien zij kiezen voor een eenpersoonskamer. Dit wordt voorzien vanaf 1 juli 2006.

Mutualiteiten klagen supplementen aan

De drie grote mutualiteiten hebben elk al studies uitge≠voerd die de supplementen aan de kaak stellen. De zieken≠fondsen geven op hun websites aan de mensen eveneens de mogelijkheid om na te gaan hoe duur een ziekenhuis is.

Klaarheid gevraagd over de ziekenhuisfactuur

Op vrijdagvoormiddag 10 februari í06 organiseerde Magda De Meyer (sp.a) in Sint-Niklaas samen met Bond Moyson Oost-Vlaanderen en ABVV-Scheldeland een colloquium over ziekenhuisfacturen. Experten en getuigen hebben zowel het opnameformulier als de ziekenhuisfactuur onder de loep genomen. Doel was een reeks eisen te formuleren op het vlak van betaalbaarheid, transparantie en patiŽntvriendelijk≠heid.

Meer info?

Magda De Meyer

volksvertegenwoordiger

Kasteelstraat 82, 9140 Temse

03 771 25 11

www.magdademeyer.be

 

Kent u andere geÔnteresseerden voor deze nieuwsbrief? Stuur het adres door naar Op dit e-mailadres kunt u zich ook in- of uitschrijven voor de nieuwsbrief.

home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief