spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow Waasland-Magda
Waasland-Magda
Vrouwelijke parlementairen lanceren Wase Gender Award PDF Afdrukken
dinsdag, 13 maart 2007

Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer en Senator Christel Geerts (beiden sp.a) lanceren een prijs voor het meest vrouwvriendelijke bedrijf in het Waasland. Voor de editie 2007 schreven zij zopas meer dan 350 bedrijfsleiders in de industriezone TTS aan. Vlaams minister voor Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt komt later dit jaar naar het Waasland om de prijs te overhandigen. De opdracht voor de bedrijfsleiders is even moeilijk als eenvoudig: overtuig Geerts en De Meyer vóór 25 maart op een A4-tje hoe het bedrijf acties onderneemt om de vrouwvriendelijkheid binnen het bedrijf te bevorderen.

Image

Moeten vrouwen huilen in Wase bedrijven?

Lees verder...
als de liefde toeslaat... PDF Afdrukken
woensdag, 14 februari 2007

thematafel rond huiselijk geweld

SINT-NIKLAAS - vrijdagvoormiddag 16 februari - Hotel Serwir

Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer en senator Christel Geerts (beiden sp.a) organiseerden vrijdag 16 februari in Sint-Niklaas een thematafel rond huishoudelijk geweld. Experts van politie, hulpverlening en justitie voerden er het woord, slachtoffers van gezinsgeweld getuigden. Zo werden de knelpunten in kaart gebracht waar o.a. lokale hulpverleners en lokale besturen aan kunnen werken; in Oost-Vlaanderen, maar ook in andere provincies. Klik door voor meer informatie en het volledige programma. U vindt ook een link naar de memorandumtekst. Opmerkingen welkom!

Image

Lees verder...
Onderhoudsplicht beperkt voor langstlevende kind PDF Afdrukken
woensdag, 20 december 2006

SINT-NIKLAAS - De onderhoudsplicht in rusthuizen is een oud zeer, ook in het Waasland. Enerzijds zijn de OCMW’s zelf niet onverdeeld gelukkig met  de regeling, terwijl heel wat van hen de reglementering op het’ kindsdeel’ fout toepassen. Op vraag van volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) past de bevoegde minister, Christian Dupont, daar nu een mouw aan. Zo wordt een einde gemaakt aan de bestraffing van het langstlevende kind. Dat is alvast goed nieuws voor de –vaak zelf al gepensioneerde- kinderen van rusthuisbewoners in die Wase gemeenten waar de onderhoudsplicht nog niet de facto werd afgeschaft. In onze regio vragen de OCMW’s van  Sint-Niklaas, Kruibeke en Lokeren helemaal geen ‘opleg’ aan de kinderen wanneer hun ouders niet toekomen met hun pensioen om de rustoordfactuur te betalen. Magda De Meyer roept de nieuwe OCMW-besturen van de andere Wase gemeenten op om deze goede voorbeelden te volgen en om deze onrechtvaardigheid in de bestuursakkoorden uit de wereld te helpen.

Image

Lees verder...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 7 - 12 van 24
home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief