spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow sociale zaken
sociale zaken
Magda De Meyer aan de slag in armoedebeleid PDF Afdrukken
zondag, 26 oktober 2008

Sinds 1 mei 2008 is Magda aan de slag op het kabinet van de staatssecretaris voor armoedebestrijding, Jean-Marc Delizťe als directeur van de armoedecel.  Je kan haar mailen op haar werkadres of geef een belletje op 0476 94 91 31.

GeÔnteresseerd in het Federaal Plan Armoedebestrijding? Stuur een mailtje of geef een belletje!

Image

 

.

Sociale zekerheid, ook voor zwangere vrouwen op de werkvloer PDF Afdrukken
donderdag, 12 april 2007

In 2005 verlieten 19.356 zwangere vrouwen de werkvloer om de gezondheid en de veiligheid van moeder en kind niet in gevaar te brengen. Achter dit cijfer schuilt een schrijnende realiteit van zwangere vrouwen die moeten kiezen tussen een ernstige daling van hun inkomen of voortwerken in risicovolle omstandigheden. Viva-SVV, de Algemene Centrale van het ABVV, PS en volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) stellen dit probleem scherp en doen voorstellen om te verhelpen aan dit pijnlijke dilemma.

Image

Lees verder...
Alimentatiefonds blijft falen PDF Afdrukken
dinsdag, 13 maart 2007

Kamerleden Magda De Meyer (sp.a) en Annemie Roppe (spirit) bevestigen berichten dat de Dienst Alimentatievorderingen (DAVO) onvoldoende werkt voor alleenstaande ouders en kinderen. Ze wachten al lang tevergeefs op een beloofde parlementaire evaluatie van het fonds. Midden vorig jaar dienden ze een wetsvoorstel in om de werking van DAVO drastisch te verbeteren. Zopas werd in de Kamercommissie financiŽn een hoorzitting gehouden over de werking van de dienst. De Meyer en Roppe verklaarden achteraf dat de eisen uit hun wetsvoorstel meer dan ooit staande blijven: de inkomensgrenzen van de rechthebbenden moet omhoog en de dienst moet sneller en performanter werken.

Image

Lees verder...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 7 - 12 van 20
home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief