spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow sociale zaken
sociale zaken
Davo dringend bijsturen PDF Afdrukken
donderdag, 8 juni 2006

Magda De Meyer (sp.a) heeft een wetsvoorstel klaar dat de werking van DAVO (Dienst Alimentatievorderingen) drastisch moet verbeteren.

De Dienst Alimentatievorderingen(DAVO) is in 2003 opgericht om mensen te helpen die hun door de rechter vastgelegde onderhoudsgeld niet of te laat ontvangen. Maar onder meer door de erg lage inkomensgrens die aan de hulp van DAVO verbonden is kan de dienst niet naar behoren werken.

Image

Lees verder...
Nieuwe voorstellen voor incontinentiepatiënten PDF Afdrukken
dinsdag, 18 april 2006

Vijftien procent van de Belgen heeft blaas- en/of darmproblemen. Hierover heerst een taboe. Dat wil Magda De Meyer doorbreken en wil alvast het financiële plaatje voor de slachtoffers lichter maken.  Drie op twintig Belgen komen al jaren weinig of niet buitenshuis en bouwen hun sociaal leven stelselmatig af uit schaamte voor hun ongewild verlies van urine of stoelgang. Of om precies het omgekeerde, namelijk het niet meer naar toilet kunnen gaan. Magda De Meyer pleit voor een hogere en snellere terugbetaling van urinesondes. Ze heeft hiervoor samen met haar collega’s Maya Detiège en Karin Jiroflée een wetsvoorstel klaar.

Image

Lees verder...
Kinderen laagste inkomens enkel nog remgeld laten betalen PDF Afdrukken
dinsdag, 18 april 2006

“Wij stellen voor om voor kinderen uit armere gezinnen het derdebetalerssysteem in te voeren, waardoor ze enkel nog het remgeld moeten betalen”, zeggen kamerleden Magda De Meyer & Karin Jiroflée.

Wie naar de dokter of de tandarts gaat, betaalt eerst de volledige rekening, waarna hij/zij via het ziekenfonds het grootste deel terug krijgt. Het verschil tussen de twee bedragen – het remgeld – is uiteindelijk de definitieve rekening die de patiënt moet betalen. “Er is zeker iets te zeggen voor dit systeem. Het zorgt er voor dat mensen weten wat hun behandeling echt heeft gekost en we vermijden daarmee roekeloze medische overconsumptie. Waarbij mensen naar de dokter gaan voor elk kuchje, ‘omdat het toch niks kost’”, zeggen De Meyer en Jiroflée.

Image

 

Lees verder...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 13 - 18 van 20
home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief