spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow consumentenzaken
consumentenzaken
Je energiefactuur drukken: het kan! PDF Afdrukken
dinsdag, 6 december 2005

Bron: Lucille FeremansHet recht op wonen staat in de wet. Maar menswaardig wonen is méér dan een dak en vier muren. Verwarming, verlichting… kortom energie is essentieel. Zonder kookvuur, ijskast, TV wasmachine of strijkijzer kunnen we ons ons leven niet meer voorstellen… Voor volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) moet het recht op energie mee ingeschreven worden in de grondwet. Als u even doorklikt op dit bericht toont ze u ook nog eens middels het doorlopen van een aantal eenvoudige vragen op een onafhankelijke overheiswebsite hoe je zelf kan berekenen wie de goedkoopste energieleverancier bij jou thuis kan leveren. Dus als er nog zo eens een vlotte verkoper van Nuon, Essent, Luminus... aanbelt, leg dan het vergelijkend tabelletje dat u zelf gemaakt hebt klaar. U zal een verkoper met de mond vol tanden zien verschijnen!

Lees verder...
Computertaks? Neen bedankt! PDF Afdrukken
dinsdag, 8 maart 2005

Bron: Momenteel staat de aanpassing van de auteurswet aan de Europese regels op de politieke agenda. Omdat heel wat computers kopieën van cd’s en dvd’s kunnen maken, is er het voorstel om een taks te heffen op pc’s. “Wij zeggen neen aan deze taks”, aldus Magda De Meyer en Dalila Douifi. “We moeten mensen aansporen om de stap naar de informatiemaatschappij te zetten. Deze domme belasting staat die stap in de weg.”

Lees verder...
Geen beslagprocedures die niets opleveren PDF Afdrukken
dinsdag, 8 maart 2005

Bron: Magda De Meyer wil nutteloze beslagprocedures voorkomen en diende hierover een wetsvoorstel in. “Ik wil verhinderen dat men beslag legt op de goederen van een persoon terwijl de opbrengsten van de verkoop lager zijn dan de kosten van de procedure.”

Lees verder...
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 13 - 17 van 17
home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief