spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
home arrow consumentenzaken
consumentenzaken
1 mei voor een betaalbare gezondheidszorg! PDF Afdrukken
zondag, 13 april 2008

S.P.a ijvert voor een toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg, ook als je geen dikke portemonnee hebt moet je recht hebben op de beste verzorging. Als socialisten zijn we tegen hoge supplementen en onbetaalbare hospitalisatie verzekeringen. Wat we zeker niet willen is een gezondheidszorg met twee snelheden zoals in de VSA. Daar kunnen alleen rijke zieken zich een goede verzorging veroorloven. Dit Amerikaans systeem wordt schitterend in beeld gebracht door de film Sicko van Michael Moore. S.P.a Temse brengt deze film op 30 april om 20.00 in zaal Roxy (stationstraat Temse). De film wordt ingeleid door Maya Detiège (volksvertegenwoordiger) en Dirk Van Duppen (geneeskunde voor het volk). Moderator van dienst is Magda De Meyer. 

Image

Het recht op de gratis hoeveelheid elektriciteit PDF Afdrukken
vrijdag, 4 april 2008

Samen met verschillende andere organisaties verzet Verbruikersateljee zich tegen de eis van de energieleveranciers en de distributeurs om de levering van gratis elektriciteit af te schaffen. Verbruikersateljee opent een klachtenlijn om de klachten te bundelen en te eisen dat ieder gezin krijgt waar het recht op heeft. Als voorzitter van het Verbruikersateljee roept Magda iedereen op om de eindfactuur van het energieverbruik zeker na te kijken of de 'gratis elektriciteit' wel degelijk verrekend werd.

Verbruikersateljee wil behoud gratis stroom en spijkerharde garanties voor de effectieve toepassing ervan. Nu valt immers 1 op 4 gezinnen uit de boot. Verbruikersateljee opent dan ook een klachtenlijn terzake om de klachten te bundelen en te eisen dat elk gezin in Vlaanderen krijgt waar het recht op heeft met terugwerkende kracht.

Vind je op je eindfactuur niet het zinnetje: 'Gratis elektriciteit (zie onderstaand voorbeeld: een besparing van 41.56 euro)', laat het weten aan Magda. Zij zorgt ervoor dat je klacht terecht komt.

Image

Lees verder...
Wanpraktijken van deurwaarders aan banden leggen PDF Afdrukken
vrijdag, 1 juni 2007
Steeds meer gerechtsdeurwaarders nemen een loopje met de wet wanneer zij schulden bij consumenten invorderen. Dit stelt Verbruikersateljee vast samen met verschillende andere hulpverlenende instanties, armoedeverenigingen en parlementairen die zich organiseerden in een platform. "Wij trekken met ons platform aan de alarmbel en eisen dat de incassopraktijken van gerechtsdeurwaarders streng worden gecontroleerd!" aldus sp.a-volksvertegenwoordiger Magda De Meyer die tevens voorzitter is van het Verbruikersateljee.

Image
Lees verder...
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 6 van 17
home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse
Archief