spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
homeHier zijn de gearchiveerde artikelen voor 07 2005


Belgica keert naar thuishaven terug PDF Afdrukken
dinsdag, 19 juli 2005

Bron: bertMeer dan 20 jaar geleden werd het oceanografisch schip de 'Belgica' op Boelwerf gebouwd. Deze zomer kwam hij voor een blitsbezoek terug naar Temse. Samen met Minister Verwilghen kreeg Magda een rondleiding op dit pareltje van een schip waarbij tekst en uitleg werd gegeven over het weteschappelijk werk dat aan boord gebeurt. Een dikke proficiat aan Boelarbeiders die dit pareltje van vakmanschap hebben verwezenlijkt!!

Lees verder...
Het personeel van de Kamer in een nieuwe outfit PDF Afdrukken
donderdag, 14 juli 2005

Bron: Twee jonge Brusselse ontwerpers wonnen de kledingontwerpwedstrijd van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Met hun smaakvol en trendy ontwerp overtuigden ze de jury bestaande uit mode-experts en Kamerpersoneel onder het voorzitterschap van Magda De Meyer, sp.a-volksvertegenwoordiger en Quaestor van de Kamer.

Lees verder...
Strengere regels voor tv-gokspelletjes PDF Afdrukken
woensdag, 13 juli 2005

Bron: inernetMinister van Justitie Laurette Onkelinx laat in de kamer weten dat de regels en de controle op tv-kansspelletjes worden verstrengd. Deze mededeling gebeurde naar aanleiding van een vraag van volksvertegenwoordigster Magda De Meyer over de fraudebestendigheid van dergelijke spelen.

Lees verder...
Magda De Meyer wil meer Wase vrouwelijke straatnamen PDF Afdrukken
vrijdag, 8 juli 2005

Bron: Onlangs werd de Marie Popelin-roos geplant in de voortuin van het Belgische parlement; een gepast eerbetoon aan deze voorvechtster van vrouwenrechten. Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) vindt het tijd dat er in het Waasland meer straten een vrouwennaam krijgen. Ze grijpt het nationale eerbetoon voor Marie Popelin -én haar nomatie als ‘grootste Belg’- aan om bij de Wase burgemeester meer aandacht te vragen voor vrouwenrechten. Dit kan alvast symbolisch aangetrokken worden door vrouwennamen toe te kennen aan komende nieuwe straten.

Lees verder...
Naar een betere wet natuurrampenverzekering PDF Afdrukken
vrijdag, 8 juli 2005

Bron: internetIn de Kamer werd zopas de wet op de natuurrampenverzekering goedgekeurd. De huidige vormt al jaren een probleem. De nieuwe wet werd door amendementen van Magda De Meyer en haar sp.a-collega's in het parlement heel wat verbeterd. “Wolkbreuken boven het Waasland zullen in de toekomst in elk geval geen financiële kater meer achterlaten”, aldus De Meyer.

Lees verder...
home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse