spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
homeHier zijn de gearchiveerde artikelen voor 05 2005


Energiearmoede wegwerken PDF Afdrukken
maandag, 30 mei 2005

Bron: De liberalisering van de energiemarkt moest de factuur van de consument doen dalen. Jammer genoeg blijkt vooral de sociaal zwakkere consument het slachtoffer te zijn van de onoverzichtelijke nieuwe markt. sp.a heeft een pakket maatregelen klaar om de strijd aan te binden met de ontstane energiearmoede.

Lees verder...
Liefkenshoekspoortunnel moet versneld gerealiseerd worden PDF Afdrukken
maandag, 30 mei 2005

Bron: sp.a-volksvertegenwoordiger Magda De Meyer is blij dat er eindelijk een doorbraak is in het dossier van de IJzeren Rijn, waardoor opnieuw goederentreinen mogelijk worden tussen Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied. Ze vindt wel dat de heropening van deze goederenlijn het meer prioritaire project van de Liefkenshoekspoortunnel niet in het gedrang mag brengen. De tweede spoorwegtunnel zou in principe in 2011 ingereden worden, wat cruciaal is voor de economie in de Antwerpese haven en die in de Waaslandhaven in het bijzonder. “De realisatie van deze belangrijke tunnel zou eerder vroeger gerealiseerd moeten worden in plaats van hem in de weegschaal te leggen met het Ijzeren Rijn-project. Tegelijk brengen betonboeren in het Waasland al hun materiaal in stelling om een reeks wegeniswerken te realiseren waardoor de prioriteit van de Liefkenshoektunnel in het gedrang komt”, aldus De Meyer die nog een oproep doet aan alle economische en politieke actoren om de krachten en de middelen te bundelen om deze elementaire spoorschakel versneld te realiseren.

Lees verder...
Een hond in rustoord is echt niet zo’n gek idee! PDF Afdrukken
maandag, 30 mei 2005

Bron: Sp.a-volksvertegenwoordiger Magda De Meyer houdt dezer dagen een pleidooi voor het houden van gezelschapsdieren in verzorgingsinstellingen.Momenteel wordt in de Kamer ter zake van haar een resolutie besproken. In de media schieten een aantal rusthuisbeheerders De Meyers voorstel af. Een aantal professoren maakt van het idee bovendien een karikatuur: Zij zien in hun verbeelding al een hele stoeterij drollende dieren door de gangen van de rustoorden draven. Geheel onterechte én bijzonder goedkope kritiek vindt Magda De Meyer. Vele praktijkvoorbeelden en ernstige studies tonen dat de mensen wel degelijk beter worden van het gezelschap voor dieren; vooral als zij in instellingen verblijven.

Lees verder...
Magda de Meyer voor gratis vrijwilligersverzekering PDF Afdrukken
maandag, 23 mei 2005

Bron: Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (Spa) roept de Wase gemeenten en het Oostvlaamse provinciebestuur op om zo snel mogelijk werk te maken van een collectieve verzekering voor de vrijwilligers die op hun grondgebied actief zijn. Op die manier kunnen ook kleine organisaties gratis hierbij aansluiten zodat hun vrijwilligers optimaal verzekerd zijn.

Lees verder...
Volksvertegenwoordiger Magda De Meyer bekomt idee van ‘persoonlijk faillissement PDF Afdrukken
zaterdag, 21 mei 2005

Bron: Meer dan 3500 gevallen collectieve schuldenregeling in gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Eind 2004 stonden in de Centrale voor Kredieten aan Particulieren bijna 350.000 mensen met betalingsachterstand geregistreerd .Als we de verdeling per provincie bekijken komt Oost-Vlaanderen op de vijfde plaats met 33.274 mensen met schuld na Henegouwen(71.913), Luik (48.468) , Brussel-Hoofdstad 39.983 en Antwerpen (38.427) . Binnen Oost-Vlaanderen spant Gent de kroon met bijna 12.000 geregistreerde mensen, gevolgd door Aalst (7.142), Sint-Niklaas (5.103) en Dendermonde (4.598).

Lees verder...
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 11
home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse