spacer naam spacer
spacer
nieuws biografie links zoeken evenementen contact
spacer
homeHier zijn de gearchiveerde artikelen voor 03 2005


Strengere controle op dierenverwaarlozing PDF Afdrukken
dinsdag, 15 maart 2005

Bron: Het jongste schandaal van dierenverwaarlozing bij de veehandelaar in Meerhout toont nog maar eens aan dat sommige veehouders blijkbaar bruto winst belangrijker vinden dan het welzijn van hun dieren. Magda De Meyer wil daarom strenger optreden tegen deze praktijken.

Lees verder...
Dure verkopen aan de deur beteugeld PDF Afdrukken
maandag, 14 maart 2005

Bron: Iedereen kent wel de verhalen over agressieve verkopen aan de deur. Voortaan wordt het echter onmogelijk om nog echt dure zaken deur-aan-deur te verkopen. Kamerlid Magda De Meyer (sp.a) diende in de kamercommissie Bedrijfsleven een amendement in waardoor het voortaan onmogelijk wordt om producten die duurder zijn dan 250 euro deur-aan-deur te verkopen. Het amendement werd vandaag aangenomen.

Lees verder...
Stop de griezelige teennagelspot PDF Afdrukken
maandag, 14 maart 2005

Bron: De televisiespot waarin een vies cartoonfiguurtje teennagels aanvalt om aandacht te vragen voor het probleem van teenschimmels, heeft terug de kop opgestoken. Volksvertegenwoordigers Magda De Meyer en Maya Detiège (sp.a) : “In werkelijkheid gaat het hier om een reclamespot voor een geneesmiddel tegen schimmels. Pure reclame dus, en toch beslist de VRT deze spot – na vroeger protest - opnieuw uit te zenden.” De sp.a’ ers willen dan ook dat minister van Volksgezondheid Rudy Demotte in zijn komende gezondheidswet dergelijke praktijken verbiedt.

Lees verder...
Geen kamersupplementen voor kinderen en hun ouders PDF Afdrukken
dinsdag, 8 maart 2005

Bron: Als kinderen in het ziekenhuis moeten blijven voor of na een behandeling, zien ze hun ouders ’s avonds niet graag vertrekken. Niet verwonderlijk dat ouders verkiezen om bij het kind te blijven gedurende de opname, aldus Magda De Meyer. "Laten we dan ook geen kamersupplementen invoeren voor de overnachting van een ouder bij zijn of haar kind in een één- en tweepersoonskamers."

Lees verder...
Barema’s onderhoudsplicht herbekijken PDF Afdrukken
dinsdag, 8 maart 2005

Bron: “In een aantal gevallen leidt het vastleggen van barema’s voor de onderhoudsplicht tot een verdubbeling of zelfs een vervijfvoudiging van wat kinderen moeten bijpassen voor hun ouders die in het rusthuis verblijven”. “Dat kan toch niet. sp.a ijvert al jaren voor de afschaffing van de onderhoudsplicht.”

Lees verder...
home

sociale zaken
mantelzorg
volksgezondheid
dierenwelzijn
tewerkstelling
wetsvoorstellen
Waasland-Magda
Magda actief
consumentenzaken
leefmilieu
vragen in de kamer
Temse